Tips

Drie koffie recepten met gecondenseerde melk

Hou jij ervan om zelf lekkere koffie te maken en verschillende koffies uit te proberen? Dat komt goed uit, want in dit artikel hebben we drie totaal verschillende recepten uitgezocht om zelf koffie te maken met gecondenseerde melk. Je zult de recepten tegenkomen voor een lekkere ijskoffie, een caramel latte macchiato en een bonbon koffie. Dus zet de koffieautomaat alvast maar aan, want het wordt genieten geblazen!

1. IJskoffie

Als eerste hebben we een overheerlijk recept voor ijskoffie. Voor deze ijskoffie heb je slechts de volgende dingen nodig:

  • Espresso
  • Gecondenseerde melk
  • IJsblokjes

De ijskoffie is zo gemaakt! Vul eerst een glas met gecondenseerde melk. De hoeveelheid is afhankelijk van hoe zoet je de koffie wilt hebben; hoe meer melk, hoe zoeter de koffie. Over het algemeen is een theelepel voldoende, maar wil je de koffie lekker zoet hebben, maak er dan een eetlepel van. Zet vervolgens een espresso en voeg deze toe aan de melk. Als laatste kun je ijsblokjes toevoegen tot het glas helemaal vol zit. Tijd om te genieten!

2. Caramel latte macchiato

Als tweede hebben we een recept voor een caramel latte macchiato uitgezocht. Dit recept is iets ingewikkelder om te maken en je zult er iets meer voor nodig hebben, maar het is nog steeds in een handomdraai gemaakt. Voor de caramel latte macchiato heb je de volgende dingen nodig:

  • Melkopschuimer
  • Volle melk
  • Gecondenseerde melk
  • Espresso
  • Caramel Siroop

Start door een groot glas volle melk in de melkopschuimer te schenken de melk vervolgens tot een stevige melkschuim te maken. Pak vervolgens een nieuw glas – dit is het glas waar je de koffie in gaat maken – en schenk hier een eetlepel gecondenseerde melk in. Giet de opgeklopte volle melk vervolgens op de gecondenseerde melk. Zet daarna een lekkere, liefst sterke, espresso, en giet deze voorzichtig in het midden van de melk. Eindig door de koffie te bedekken met een lekker laagje caramel siroop, en drink de koffie direct op.

3. Bonbon koffie

Als laatste hebben we nog een recept voor je voor een lekkere bonbon koffie, of cafe bombon. oorspronkelijk komt deze koffie uit Valencia, maar tegenwoordig wordt hij in heel Spanje – en zelfs daarbuiten – gedronken. In principe is het recept voor de bonbon koffie dezelfde als die we bij de ijskoffie gezien hebben, maar dan zonder ijsblokjes. Je hebt dus het volgende nodig:

  • Espresso
  • Gecondenseerde melk

Begin door een eetlepel, of als je de koffie liever wat minder zoet hebt een theelepel, gecondenseerde melk in een glas te gieten. Zet vervolgens een sterke espresso en schenk deze bovenop de gecondenseerde melk. En voila, in 2 gemakkelijke stappen heb je een overheerlijke bonbon koffie! Een tip voor een lekkere variatie: voeg een scheutje lekkere likeur aan de koffie toe, bijvoorbeeld een Licor 43.

Koffiezetapparaat kopen?

Heeft u nog geen koffiezetapparaat in huis om die lekkere espresso mee te zetten? Dan is het natuurlijk van belang om eerst een goede koffiemachine in huis te halen. Kijk hiervoor eens bij verschillende aanbieders van koffiezetapparaten, zoals giocoffee.nl.

Reacties uitgeschakeld voor Drie koffie recepten met gecondenseerde melk